2018. március 4., vasárnap

Kifli laktóz és gluténmentesen Barbara lisztkeverékből

Hozzávalók: 

1 tk méz
1 tk só
20 g laktózmentes vaj
200 ml laktózmentes tej
25 g friss élesztő

A tészta hozzávalóit összegyúrtjuk és kelesztés nélkül kinyújtjuk felvágjuk háromszögekre és azokon még nyújtunk egy háromszög kb 30 cm hosszú kell legyen és az alsó szélessége kb 12 -15 cm. A tésztát megkenjük olvasztott lm vajjal és a szélesebb végétől kezdve lazán feltekerjük, tepsibe helyezzük lekenjük lm vajjal és sütőzacskóval letakarva 50 fokos sütőbe toljuk 30 percre kelni. Mikor megkelt újra lekenjük lm vajjal megszórjuk dekor sóval és köménnyel majd 190 fokos sütőben 20-25 percig sütjük.



A sütési alapanyagaimat a Diéta Bt. webáruházából válogatom össze: http://dietabt.hu/webshop/
(Szponzorált tartalom) 



Készítette: Cseszákné Molnár Julianna

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

baconos-sajtos csónak

  30 dkg naturbit alfamix 2ek tejföl 1ek olaj 1tk só 1tk cukor 1cs instant élesztő 150 ml víz(+50 ml szükség esetén A lisztet keverőtálba te...