2018. március 16., péntek

Méteres kalács gluténmentesen

Húsvét közeledtével mindig előkerülnek azok a klasszikusok amikről lisztérzékenyként sem kell lemondani. 

Hozzávalók:
8 db m méretű tojás
csipet só
200 g cukor
1dl olaj
1,5dl víz
35 dkg Naturbit alfamix VAGY
15 dkg Barbara keltészta lisztkeverék
12 g sütőpor
8g szódabikarbóna
30 g Naturbit holland kakaópor

Krém:

2 cs puncs ízű pudingpor
6 dl tej
25dkg margarin
rum aroma
4ek cukor

Máz: 
200 g Naturbit csokicsepp+ 2ek olaj

A tojásokat kettéválasztjuk és a fehérjét kemény habbá verjük.A sárgájához adjuk a cukrot olajat és vizet majd jól elkeverjük.Beleöntjük a lisztet sütőport szódabikarbónát és sima tésztát keverünk belőle. Óvatosan hozzákeverjük a tojáshabot ügyelve hogy ne törjük össze. Osszuk ketté a tésztát az egyik felét tegyük szilikonos sütőpapírral kibélelt őzgerincformába és tegyük be előmelegített sütőbe 180 fokra sülni nekem olyan 20-25 perc volt a sütés fokpiszkáló segítségével tudjuk megállapítani,hogy átsült e már a sütemény.A tészta másik feléhez adjuk a kakaóport keverjük egyneművé és süssük ki ezt a tésztát is.Konyharuhára kiborítva jól hűtsük ki, ezután vágjuk szeletekre őket. 

Míg hűl a tészta készítsük el a krémet:
A pudingot szokásos módon főzzük meg majd hagyjuk kihűlni.A margarint a kihűlt pudinggal és a rumaromával keverjük ki. Tegyük be 20 percre a hűtőbe,hogy egy kicsit visszadermedjen a krém ezután kezdhetjük tölteni a tésztát egy fehér egy barna lap közte krém váltogatásával. 

Mikor kész kenjük le csokimázzal.A csokit az olajjal tegyük műanyag edénybe tegyünk rá egy frissen tartó fóliát és 2-2,5 perc alatt a mikróban olvasszuk meg.Ezt a mázat csorgassuk a tészta tetejére ,hogy mindenhol fedje és tegyük be a hűtőbe néhány órára. 

A szeletelést srégen végezzük hiszen akkor érjük el ezt a csíkos rétegződést .





A sütési alapanyagaimat a Diéta Bt. webáruházából válogatom össze: http://dietabt.hu/webshop/
(Szponzorált tartalom) 






Készítette: Cseszákné Molnár Julianna












Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

baconos-sajtos csónak

  30 dkg naturbit alfamix 2ek tejföl 1ek olaj 1tk só 1tk cukor 1cs instant élesztő 150 ml víz(+50 ml szükség esetén A lisztet keverőtálba te...