Lisztérzékenyként se egyszerű ehető süteményt készíteni, de azoknak akik tojás ,tej ,élesztő stb. érzékenyek azoknak még nagyobb kihívást jelent ez a feladat. Szerencsére már kaphatóak mindenmentes keverékek is amikkel sok sütemény készíthető el. Ilyenek pl. a MIMEN termékek amiket a Hunorganic Kft. gyárt. Az alábbi pohárkrémhez szintén mindenmentes keveréket használtam .
Hozzávalók:
1 cs Mimen vaníliás süteménypor
110 g étolaj
225 g víz
200 ml meegle literes habalapanyag (tejmentes)
baracklekvár
A csomagoláson leírt utasításokat követtem és egy gáz méretű tepsiben szilikonos sütőpapíron szétterítettem. 180 fokos sütőben 30 perc alatt készre sütöttem.
Miután kihűlt kiszaggattam kör alakúra és pohárba rétegeztem. Baracklekvár-tészta-hab....
Sütési/főzési alapanyagaimat a Hunorganic Kft. webáruházából rendelem
Készítette: Cseszákné Molnár Julianna
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése