2018. április 17., kedd

Sütés nélküli epres krémes süti glutén és laktózmentesen

Valamelyik nap készített sütimből kimaradt piskótámat használtam alapul és ebből lett egy szuper könnyű finom újabb sütemény.

200 g kakaós piskóta morzsolva 
100 g margarin
3 dl laktózmentes tej
3 ek cukor
1 cs vanília puding
250 g eper
250 ml laktózmentes tejszín
1 cs expressz zselatin fix

piskóta alap:

4 db m méretű tojás
3 ek naturbit alfamix
1 ek kakaópor
4 ek cukor

A tojásokat kettéválasztjuk a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját a cukorral sima masszává keverjük. A fehérjét ,sárgáját , alfamixet és kakaóport csomómentesre kavarjuk és piteformában 160 fokos sütőben 35 perc alatt megsütjük.

Sütemény:

Az korábban megsütött pite belsejét kikapartuk és eltettük későbbre ezt használjuk most fel. A piskótát összemorzsoljuk és margarinnal összegyúrjuk. Ne tegyünk bele több zsiradékot 100 g bőven elég. 
A pudingot szokásos módon megfőzzük.
A habalapot felverjük ,a pudingot még melegen összekeverjük a felvert habalappal és a zselatin fixszel. (A hab látszólag folyékony lesz nem baj mikor dermed össze tökéletes lesz az állaga) .
A tésztát két frissentartófólia között vékonyra nyújtjuk és piteformába terítjük. 
A krémet elterítjük a tésztán és 3 órára hűtőbe tesszük pihenni.
Ezután eperrel és csokoládéval díszítjük.


Sütési/főzési alapanyagaimat a Hunorganic Kft. webáruházából rendelem
Készítette: Cseszákné Molnár Julianna

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

baconos-sajtos csónak

  30 dkg naturbit alfamix 2ek tejföl 1ek olaj 1tk só 1tk cukor 1cs instant élesztő 150 ml víz(+50 ml szükség esetén A lisztet keverőtálba te...