Valamelyik nap készített sütimből kimaradt piskótámat használtam alapul és ebből lett egy szuper könnyű finom újabb sütemény.
200 g kakaós piskóta morzsolva
100 g margarin
3 dl laktózmentes tej
3 ek cukor
1 cs vanília puding
250 g eper
250 ml laktózmentes tejszín
1 cs expressz zselatin fix
piskóta alap:
4 db m méretű tojás
3 ek naturbit alfamix
1 ek kakaópor
4 ek cukor
A tojásokat kettéválasztjuk a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját a cukorral sima masszává keverjük. A fehérjét ,sárgáját , alfamixet és kakaóport csomómentesre kavarjuk és piteformában 160 fokos sütőben 35 perc alatt megsütjük.
Sütemény:
Az korábban megsütött pite belsejét kikapartuk és eltettük későbbre ezt használjuk most fel. A piskótát összemorzsoljuk és margarinnal összegyúrjuk. Ne tegyünk bele több zsiradékot 100 g bőven elég.
A pudingot szokásos módon megfőzzük.
A habalapot felverjük ,a pudingot még melegen összekeverjük a felvert habalappal és a zselatin fixszel. (A hab látszólag folyékony lesz nem baj mikor dermed össze tökéletes lesz az állaga) .
A tésztát két frissentartófólia között vékonyra nyújtjuk és piteformába terítjük.
A krémet elterítjük a tésztán és 3 órára hűtőbe tesszük pihenni.
Ezután eperrel és csokoládéval díszítjük.
Sütési/főzési alapanyagaimat a Hunorganic Kft. webáruházából rendelem
Készítette: Cseszákné Molnár Julianna
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése