Nyár, strand és tipikus ételek mint pl a főtt kukorica, lángos, vagy a hamburger. Igaz ,hogy manapság már lehet gluténmentesen is kapni hamburgert na de mégis a házi az igazi :) így hoztam nektek egy receptet amivel könnyedén eltudjátok készíteni a házi hamburger zsemlét gluténmentesen.Gondoltam kipróbálok egy búzás verzió gluténmentesített változatát.
Hozzávalók:
60 dkg Naturbit Alfamix
3.5 dkg friss élesztő
100 g laktózmentes joghurt
1 db L méretű tojás
40 g étolaj
1 tk só
2 ek cukor
2 dl laktózmentes tej
A hozzávalókat tálba mérjük és csomómentes tésztává gyúrjuk ezután konyhapulton letakarva 1 órán keresztül kelesztjük.
A tésztát gombócokra osztjuk és olajos kézzel megformázzuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük letakarjuk sütőfóliával és 25 percig kelesztjük 50 fokos sütőben.
Ezután a sütő hőmérsékletét 180 fokos légkeverésre állítjuk a gombócokat lekenjük tojással és a tepsi alá egy lábasba vizet helyezünk.
A zsemléket 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.
Közben elkészítjük a húspogácsát:
50 dkg sertés-marha darálthúsmix
1 cs Lucullus pikáns hamburger fűszerkeverék
1 db L méretű tojás
2 ek gluténmentes morzsa
A hozzávalókat összegyúrjuk majd kevés olajban kisütjük.
Ugyanebben az olajban sütünk néhány ropogós bacont is .
Mikor kihűlt a zsemle kedvünk szerint töltsük meg zöldségekkel, hússal kechuppal, majonézzel valamint mustárral.
Sütési/főzési alapanyagaimat a Hunorganic Kft. webáruházából rendelem
Készítette: Cseszákné Molnár Julianna
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése