2018. június 19., kedd

Töltött lángos Rizslisztből Orgran gluténpótló felhasználásával glutén, laktóz, tojásmentes

Nyár, strand lángos :D és nem is akármilyen RIZSLISZTBŐL készült és töltött :D 

Hozzávalók: 

160 g rizsliszt
3 g só himalája só
6 g sütőpor
2 ek kókuszolaj
20 g burgonyapehely
2,5 dl ásványvíz (szénsavas)
fokhagymás tarja
laktózmentes mozarella
csipet színesbors

Miután megsült tejfölt,sajtot, borsot  és petrezselymet tehetünk rá.


A hozzávalókat jól összedolgozzuk,, majd 3 részre osztjuk kör alakúra formázzuk, lekenjük olajjal,ráhelyezzük a fokhagymás tarját és mozzarellát és így félbe hajtjuk a tésztát,hogy egymást fedje a két réteg.Letakarjuk frissen tartó fóliával és 10 percig pihentetjük. 
Amíg a lángos pihen felforrósítjuk az olajat, öntöttvas lábast használtam amit félig felöntöttem kókuszolajjal és közepes hőfokon felforrósítottam.Nem szabad magas hőfokon sütni mert akkor megkapja de nem sül át valamint tartalékon sem ajánlatos mert akkor csak az olajat szívja magában.
Mikor elérte a kívánt hőmérsékletet tegyünk bele egy lángost ami ekkor le fog süllyedni de pár másodperc múlva elkezd feljönni a felszínre, ha nem jön fel picit mozgassuk meg villával. Ez kevésbé lesz olyan élénk aranybarna mivel kókuszolajban sült.



A recept termékmegjelenítést tartalmaz , ezt a receptet a Natago Sweet Kft. támogatta
(szponzorált tartalom)



Sütési/főzési alapanyagaimat a Hunorganic Kft. webáruházából rendelem
Készítette: Cseszákné Molnár Julianna

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

baconos-sajtos csónak

  30 dkg naturbit alfamix 2ek tejföl 1ek olaj 1tk só 1tk cukor 1cs instant élesztő 150 ml víz(+50 ml szükség esetén A lisztet keverőtálba te...