Isler Rizslisztből?Naná,hogy lehet sőt nagyon finom,ehhez a finomsághoz Orgran gluténpótlót használtam.
Hozzávalók:
100 g fehér Rizsliszt
40 g Orgran gluténpótló
50 g porcukor
50 g durvára tört dió
fél mk fahéj
100 g margarin
Kimérjük a hozzávalókat, a rizslisztet és az orgran gluténpótlót összekeverjük, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot is és sima masszává gyúrjuk. Kezünk melegétől összefog állni nem kell bele több folyadék.
15 percre hűtőbe tesszük pihenni ( ne legyen több idő mert a rizsliszt miatt bekeményedik kiszárad a massza).
Nyújtsuk ki a tésztát 3-4 mm vastagra és 6 cm átmérőjű formával szaggassuk ki.
Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük és 200 fokon 12 perc alatt készre sütjük.
Ekkor a tészta puha ám színe barnás, így már jó várjuk meg amíg kihűl a tepsiben ahol befog keményedni. Kenjük le lekvárral majd vonjuk be masszával majd tároljuk hűtőben 24 órán át míg vissza puhul kissé.
lekvár
étcsokoládé vagy ha tejérzékeny vagy akkor a következő keverék:
50 g margarin
1 tk holland kakaópor
1 tk porcukor
A margarint enyhén megolvasztjuk hozzákeverjük a kakaóport és a porcukrot majd sima masszává keverjük. Ecset segítségével megkenjük a islereket majd pihentetjük 1 napot ,hogy megpuhuljon a tészta.
A recept termékmegjelenítést tartalmaz , ezt a receptet a Natago Sweet Kft. támogatta
(szponzorált tartalom)
Sütési/főzési alapanyagaimat a Hunorganic Kft. webáruházából rendelem
Készítette: Cseszákné Molnár Julianna
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése