Ez a sütemény nagyon finom és kezdő házi tündérek is eltudják készíteni minden bonyodalom nélkül :)
Tészta:
40 dkg naturbit alfamix
25 dkg laktózmentes margarin
15 dkg kristálycukor
1 kk. sütőpor
1 csipet só
1 cs vaníliás cukor
2 tojássárgája
3 ek. Naturbit holland kakaópor
A hozzávalókat egy tálba tesszük és kézzel omlós tésztát gyúrunk belőle.Kell idő neki mire összeáll de ne rakjunk hozzá semmi folyadékot mert egyébként puha lesz nagyon a tészta.
Az összegyúrt tésztát osszuk két részre formázzunk belőle rudakat tegyük bele egy nejlon zacskóba és rakjuk be a mélyhűtőbe. Nekem kb. 40 perc volt mire kellően összefagyott.
Fogjunk egy 30*22cm tepsit tegyünk bele egy méretre vágott szilikonos sütőpapírt és az egyik tésztarudat nagy lyukú reszelőn reszeljük le.
A másik tésztarudat hagyjuk a mélyhűtőben még.
Ezután jöhet a töltelék:
kis marék mazsola (elhagyható)
Pár csepp rumaroma
50 dkg laktózmentes túró
3 m méretű tojás
10 dkg cukor
1 cs vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
A mazsit áztassuk bele kb 2-3 percre kevés rumaromába. A tojást válasszuk ketté a fehérjéhez adjunk 10 dkg cukrot és verjük kemény habbá majd óvatosan keverjük össze a tojássárgájával.
Ezután reszeljük bele a citromhéjat adjuk hozzá a túrót rá az áztatott mazsolát és forgassuk össze. Simítsuk el az alsó réteg tésztán majd következhet a teteje.
Vegyük elő a másik rudat is és ezt reszeljük rá a tetejére. Tegyük előmelegített sütőbe 160 fokra és süssük egy órán keresztül.
Mikor kész ne vegyük egyből ki a tepsiből mivel az omlós tészta miatt mikor megsül még nagyon puha így széttörne.A tepsibe hagyjuk kihűlni ezután egy tálca segítségével fordítsuk ki a tepsiből vegyük le róla a sütőpapírt fordítsuk vissza a süteményt és szeletelhetjük is .
Jó étvágyat :)
Tészta:
40 dkg naturbit alfamix
25 dkg laktózmentes margarin
15 dkg kristálycukor
1 kk. sütőpor
1 csipet só
1 cs vaníliás cukor
2 tojássárgája
3 ek. Naturbit holland kakaópor
A hozzávalókat egy tálba tesszük és kézzel omlós tésztát gyúrunk belőle.Kell idő neki mire összeáll de ne rakjunk hozzá semmi folyadékot mert egyébként puha lesz nagyon a tészta.
Az összegyúrt tésztát osszuk két részre formázzunk belőle rudakat tegyük bele egy nejlon zacskóba és rakjuk be a mélyhűtőbe. Nekem kb. 40 perc volt mire kellően összefagyott.
Fogjunk egy 30*22cm tepsit tegyünk bele egy méretre vágott szilikonos sütőpapírt és az egyik tésztarudat nagy lyukú reszelőn reszeljük le.
A másik tésztarudat hagyjuk a mélyhűtőben még.
Ezután jöhet a töltelék:
kis marék mazsola (elhagyható)
Pár csepp rumaroma
50 dkg laktózmentes túró
3 m méretű tojás
10 dkg cukor
1 cs vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
A mazsit áztassuk bele kb 2-3 percre kevés rumaromába. A tojást válasszuk ketté a fehérjéhez adjunk 10 dkg cukrot és verjük kemény habbá majd óvatosan keverjük össze a tojássárgájával.
Ezután reszeljük bele a citromhéjat adjuk hozzá a túrót rá az áztatott mazsolát és forgassuk össze. Simítsuk el az alsó réteg tésztán majd következhet a teteje.
Vegyük elő a másik rudat is és ezt reszeljük rá a tetejére. Tegyük előmelegített sütőbe 160 fokra és süssük egy órán keresztül.
Mikor kész ne vegyük egyből ki a tepsiből mivel az omlós tészta miatt mikor megsül még nagyon puha így széttörne.A tepsibe hagyjuk kihűlni ezután egy tálca segítségével fordítsuk ki a tepsiből vegyük le róla a sütőpapírt fordítsuk vissza a süteményt és szeletelhetjük is .
Jó étvágyat :)
Sütési alapanyagaimat a Hunorganic Kft. webáruházából rendelem
Készítette: Cseszákné Molnár Julianna
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése