2018. november 8., csütörtök

Télapó váró keksz RIZSLISZTBŐL gluténmentes, élesztőmentes,( hozzáadott cukor nélkül is lehet ) , laktózmentes(tejmentes is lehet)

Egyszer kóstoltam egy gluténmentes kekszet ami kívül belül az igazi volt.Azóta ezt az ízt keresem és most végre sikerült egy olyat kihozni az alapanyagokból ami tökéletesen illusztrálja azt az ízvilágot. Mivel közeledik a mikulás így gondoltam nagyobb korongokat készítek ami tökéletes nassolni való lehet a télapónak egy pohár ( laktózmentes ) tejcsi mellé. Mivel én nem vagyok tejérzékeny ezért laktózmentes tejjel fogyasztottam . A legjobb az egészben,hogy rizslisztből készült tele van csokival és juuuj ha megfogadod a tanácsomat rögtön dupla adaggal kezdesz. 

Hozzávalók:

15 dkg laktózmentes vaj
10 dkg cukor vagy eritrit
2 db m méretű tojás
15 dkg Naturbit csokicsepp vagy Torras negro csokoládé esetleg Conscious étcsokoládé 85 %
6 g sütőpor
160 g rizsliszt

A laktózmentes vajat megolvasztjuk a tojással,cukorral(vagy cukorhelyettesítővel pl eritrit) összekeverjük majd a sütőport,rizslisztet,orgran gluténpótlót és a naturbit csokicseppet (vagy Torras negro csokit feldarabolva ) is belegyúrjuk. 
Ezután 9 db gombócot készítünk és szilikonos sütőpapírral bélelt gáztepsibe helyezzük egy sorba 3 db gombóc legyen amiket lapítsunk kicsit le. 
180 fokos előmelegített sütőben süssük 15-20 percig ( sütése sütő függő)

Tipp: 

A keksz laktózmentes de elkészíthető tejmentesen is.

A laktózmentes vajat kókuszzsírral helyettesíthetjük. 

A naturbit csokicsepp cukrot tartalmaz: cukor, kakaómassza, kakaóvaj, emulgeálószer napraforgólecitin aroma. Nyomokban SZÓJÁT és TEJszármazékot tartalmazhat.

A Torras negro csokoládé cukrot nem tartalmaz: édesítőszer:maltitol, kakaómassza, kakaóvaj, inulin, alacsony zsírtartalmú kakaópor, emulgeálószer:szójalecitin, természetes aroma (vanília).

Amennyiben teljesen tejmenteset,szójamenteset és cukormenteset szeretnénk készíteni : Conscious étcsokoládé Laktózmentes, tejmentes! Cukormentes, gluténmentes és szójamentes is a termék.













A recept termékmegjelenítést tartalmaz , ezt a receptet a Natago Sweet Kft. támogatta
(szponzorált tartalom)

Készítette: Cseszákné Molnár Julianna

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

baconos-sajtos csónak

  30 dkg naturbit alfamix 2ek tejföl 1ek olaj 1tk só 1tk cukor 1cs instant élesztő 150 ml víz(+50 ml szükség esetén A lisztet keverőtálba te...