Ez a szolid de nagyszerű ízvilágú torta a következőképpen készült :
Krém:
3 dl laktózmentes tej
1 cs vanília pudingpor
3 ek cukor
400 ml laktózmentes tejszín
Almakrém:
2 db nagyobb alma
1 dl víz
2 ek citromlé
1 cs vanília pudingpor
8-10 dkg cukor
1 csipet fahéj
Tészta:
4 M méretű tojás
12 dkg alfamix
4 dkg mák
10 dkg cukor
1-2 ek olaj
fél citrom héja
A pudingot a szokásos módon megfőzzük,jól kihűtjük és a felvert tejszínnel elkeverjük csomómentesre.
Két darab almát megpucolunk,lereszelünk, hozzáadunk 1 dl vizet, 2 ek citromlevet, 1 cs vanília pudingport, 8-10 dkg cukrot, 1 csipet fahéjat és lassú tűzön összefőzzük. Botmixerrel összeturmixoljuk és hagyjuk kihűlni.Én porcelán tányéron terítettem el,hogy hamarabb kihűljön.
4 db tojást kettéválasztunk, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgájához hozzákeverjük a cukrot,citromhéjat és kifehéredésig keverjük. A felvert habhoz adjuk a fehéres masszát, 12 dkg alfamixet, 4 dkg mákot, és 1-2 ek étolajat. Óvatosan,hogy a hab ne törjön össze egynemű tésztává keverjük. Kivehető aljú 18-as tortaformában sütöttem. Előmelegített sütőben 170 fokon 30-35 percig (tűpróbáig) sütjük.
A tésztát a formában hűtjük ki , ezt követően 3 szeletre vágjuk. Az alsó réteget kapcsos formába tesszük megkenjük a vaníliás krémmel majd ráhelyezzük a következő réteg tésztát erre jöhet az almakrém végül a harmadik réteg amit vastagabban lekenünk vanília krémmel.A formában 2-3 órát pihentetjük hűtőszekrényben majd óvatosan eltávolítjuk a keretet és az oldalát is bevonjuk krémmel.Habkártya segítségével mintát készítünk a torta oldalára és a tetejét a maradék vanília krémmel kidíszítjük.
Egy éjszakán keresztül a hűtőben pihentetjük.
Sütési alapanyagaimat a Hunorganic Kft. webáruházából rendelem
Készítette: Cseszákné Molnár Julianna
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése