Tiramisu torta szülinapra glutén és laktózmentesen
Tészta:
8 db m méretű tojás
8 ek kristálycukor
8 ek naturbit alfamix
1 csipet só
A tojásokat kettéosztjuk és a fehérjéhez adunk 1 ek cukrot a többit pedig a sárgájához mérjük. A fehérjét kemény habbá míg a sárgáját a cukorral világos sűrű masszává keverjük.
Ezután a fehérjéhez keverjük óvatosan a sárga masszát, majd a lisztkeveréket a sóval és 24-es kapcsos tortaformába öntjük.
Előmelegített sütőben 160 fokon kb 35 perc alatt tűpróbáig sütjük majd formában kihűtjük.
Krém:
500 g laktózmentes mascarpone
750 ml laktózmentes tejszín
3-4 ek kristálycukor
1 csésze fekete kávé cukorral és kevés laktózmentes tejjel
rum(elhagyható)
A lapokat kicsit meglocsoljuk a kész kávéval.A tejszínt félig felverjük egy keveset félreteszünk a teteje díszítéséhez.A többihez hozzáadjuk a mascarponet, a cukrot a megmaradt kávét és sima krémmé keverjük. Majd a tortalapokat rétegezve kapcsos tortaformában megtöltjük azokat. Néhány órára hűtőbe helyezzük ezt követően óvatosan eltávolítjuk a formát róla és eligazítjuk a krémet az oldalán. Megkenjük a tetejét is és leszórjuk vastagon holland kakaóporral. A tortát habbal és csokidíszekkel ékesítjük.
Sütési alapanyagaimat a Hunorganic Kft. webáruházából rendelem
Készítette: Cseszákné Molnár Julianna
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése