Imádom azokat a hosszú kis szendvicseket amiket tudjátok van olyan hely ahol méteres változatban lehet kapni nos sajnos én csak nézni tudom őket mert nem ehetem ezért készítettem magamnak sajátot ugyan az enyém nincs olyan nagy de egy olyan 45 cm van és ráadásul tejmentes és gluténmentes is .
250 nutri free mix per pane
150 ml csapvíz
2ek olaj
1tk só
1,5 dkg friss élesztő
A hozzávalókat összekeverem kézi mixer segítségével és kb 1 órán keresztül folpackkal letakarva szoba-hőmérsékleten kelesztem.
A tészta szép lágyabb selymesebb nagy lyukakkal teli lesz, ezt lisztezett felületen görgessük óvatosan át ( gumikesztyű használata ajánlott ebben a legkönnyebb dolgozni nem tapad úgy rá a tészta) .
Ezután sodorjuk meg.A tepsi alá egy lábasba helyezzünk vizet, a bagettet tegyük 200 fokos sütőbe és 25-30 perc alatt süssük meg.
Készítette: Cseszákné Molnár Julianna
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése