Húsvét közeledtével mindig előkerülnek a klasszikusok ,ezekről lisztérzékenyként sem kell lemondani.
Gluténmentes és laktózmentes verzió
Hozzávalók:
8 db m méretű tojás
csipet só
200 g cukor
1dl olaj
1,5dl víz
35 dkg Naturbit alfamix
12 g sütőpor
8g szódabikarbóna
30 g Naturbit holland kakaópor
Krém:
2 cs puncs ízű pudingpor
6 dl laktózmentes tej
25 dkg laktózmentes margarin
rum aroma
4ek cukor
Máz:
200 g Naturbit csokicsepp+ 2ek olaj
A tojásokat kettéválasztjuk és a fehérjét kemény habbá verjük.A sárgájához adjuk a cukrot olajat és vizet majd jól elkeverjük.Beleöntjük a lisztet sütőport szódabikarbónát és sima tésztát keverünk belőle. Óvatosan hozzákeverjük a tojáshabot ügyelve hogy ne törjük össze. Osszuk ketté a tésztát az egyik felét tegyük szilikonos sütőpapírral kibélelt őzgerincformába és tegyük be előmelegített sütőbe 180 fokra sülni nekem olyan 20-25 perc volt a sütés fokpiszkáló segítségével tudjuk megállapítani,hogy átsült e már a sütemény.A tészta másik feléhez adjuk a kakaóport keverjük egyneművé és süssük ki ezt a tésztát is.Konyharuhára kiborítva jól hűtsük ki, ezután vágjuk szeletekre őket.
Míg hűl a tészta készítsük el a krémet:
A pudingot szokásos módon főzzük meg majd hagyjuk kihűlni.A margarint a kihűlt pudinggal és a rumaromával keverjük ki. Tegyük be 20 percre a hűtőbe,hogy egy kicsit visszadermedjen a krém ezután kezdhetjük tölteni a tésztát egy fehér egy barna lap közte krém váltogatásával.
Mikor kész kenjük le csokimázzal.A csokit az olajjal tegyük műanyag edénybe tegyünk rá egy frissen tartó fóliát és 2-2,5 perc alatt a mikróban olvasszuk meg.Ezt a mázat csorgassuk a tészta tetejére ,hogy mindenhol fedje és tegyük be a hűtőbe néhány órára.
A szeletelést srégen végezzük hiszen akkor érjük el ezt a csíkos rétegződést .
Sütési alapanyagaimat a Hunorganic Kft. webáruházából rendelem
Készítette: Cseszákné Molnár Julianna
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése