2019. március 23., szombat

Boci kalács gluténmentesen és laktózmentesen

Úristen ez aztán a kalács,igazi nagybetűs finomság :D Így,hogy közeledik a húsvét a szezonális sütik is előtérbe kerülnek na és el kell,hogy mondjam a kalácsot az egyik legnehezebb elkészíteni gluténmentesen és laktózmentesen. Minden évben több kalácsot készítek, sütőnapon is csináltam már az érdeklődőknek kalácsot de mindig vágyok az újra és mikor azt hiszem,hogy most elértem a tökéletest rájövök,hogy van még annál is jobb.Ilyen ez a boci kalács recept is ami viccesen indult és mellette bosszankodással is hiszen a fonott kalács receptemet akartam újragondolni és egy lágy tésztából megfonni.Igen megfonni egy majdnem lángos állagú tésztát hát felejtős lett .Jött a gondolat,teszek bele kakaót aztán belevágom a tepsibe oszt lesz ami lesz. Na de nem olyan fából faragtak aki hamar feladja a dolgokat. Ha nem is háromba de minimum kettőbe összeakartam csavarni. Nem is nagyon fotóztam az eseményeket mert egyre távolabbinak tűnt ,hogy ebből a tésztából valami is lesz na de ilyenkor történnek a csodák.Vagyis ilyenkor születnek az olyan elsőnek ki se gondolt finomságok amik örökre bevésik magukat az agyunkba az ízlelőbimbóinkba és a receptes füzetünkbe . Megosztom veletek és remélem ti is elkészítitek hiszen egy elképesztően PUHA és ízletes bocikát hoztam létre .

Tészta:

340 g naturbit alfamix
60 g cukor
34 g laktózmentes vaj!
3 m méretű tojássárgája
20 g friss élesztő
4 g só
200 ml laktózmentes tej
12 g vaníliacukor

Később:
2ek étolaj 
1 ek naturbit holland kakaópor
1 ek cukor

A naturbit alfamixet 1:30 -2 p között megmikrózzuk,hogy kicsit langyos legyen. A lm vajat, tojássárgákat, élesztőt, laktózmentes tejet,vaníliacukrot egy tálba mérjük és 1:30 percig mikrózzuk(figyeljük a mikró teljesítményét nem kell megfőzni se hidegre hagyni olyan langyos legyen ez is ).A naturbit alfamixhez mérjük a sót és összekeverjük majd a többi hozzávalót is hozzáborítjuk és sima tésztává gyúrjuk. Megfelezzük és az egyik félhez keverjük a kakaós masszát. Összesodorjuk és kiolajozott 21*11 cm püspökkenyér formába helyezzük.50 fokos sütőbe duplájára kelesztjük lekenjük a tetejét tojással és 190 fokon 35 perc alatt készre sütjük.









Sütési és főzési alapanyagaimat a HUNORGANIC Kft. webáruházából rendelem : https://hunorganic.com/mentes-webaruhaz/

Készítette: Cseszákné Molnár Julianna


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

baconos-sajtos csónak

  30 dkg naturbit alfamix 2ek tejföl 1ek olaj 1tk só 1tk cukor 1cs instant élesztő 150 ml víz(+50 ml szükség esetén A lisztet keverőtálba te...