Tészta:
4 db m méretű tojás
3 ek naturbit alfamix
4 ek kristálycukor
csipet só
A tojásokat kettéválasztjuk a fehérjét kemény habbá verjük, a tojássárgát,vanília cukrot és sót sűrű masszává keverjük. Ezután a fehéret,sárgás masszát és a lisztkeveréket óvatosan ügyelve,hogy a hab ne törjön meg összekeverjük. 18-as tortaformába kanalaztam és előmelegített sütőben 160 fokon tűpróbáig sütöttem.
Krém:
1 cs puncs ízű pudingpor
4 dl laktózmentes tej
4 ek cukor
25 dkg laktózmentes vajízű margarin
rum aroma
Míg hűl a tészta készítsük el a krémet:
A pudingot szokásos módon főzzük meg majd hagyjuk kihűlni.A margarint a kihűlt pudinggal és a rumaromával keverjük ki. Tegyük be 20 percre a hűtőbe,hogy egy kicsit visszadermedjen a krém ezután kezdhetjük tölteni a tésztát.
Burkolás vajkrémmel:
40 dkg laktózmentes vaj
30dkg porcukor
A szoba hőmérsékletű kockázott vajat kihabosítjuk a porcukorral ételfestékkel színezzük.Az oldalát becsíkozzuk narancs és fehér krémmel majd forgatható tortaállványon habkártya segítségével elkészítjük ezt a sima átmenetes bevonatot.A tetején a tulipánokat orosz díszítőcsővel díszítjük a leveleket én sima habzsákkal nyomtam ki és hurkapálcával formáztam bele az erezetet.
Sütési és főzési alapanyagaimat a Hunorganic Kft. webáruházából rendelem
Készítette: Cseszákné Molnár Julianna
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése