2019. március 17., vasárnap

Borsos tokány gluténmentesen és laktózmentesen


Ezzel az étellel először egy munkahelyi főzőverseny alkalmával találkoztam. Akkor bográcsban főtt és annyira jó illata volt ,hogy elkértem a receptjét és elkészítettem:


500 g csíkozott karaj
100 g füstölt szalonna
1 tk őrölt bors
1 tk só
1 pohár laktózmentes tejföl
1 ek rizsliszt
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 cs gluténmentes szarvacska tészta 

A szalonnát felkockázzuk és kisütjük a felvágott hagymát rátesszük és megdinszteljük ezután a húst ráhelyezzük majd pár perc alatt átforgatjuk a hagymával és szalonnás zsírral fűszerezzük felöntjük vízzel és készre főzzük. 
Az utolsó 5 percben hozzáadjuk a tejföl+rizsliszt keverékét és sűrűre főzzük. 
Mellé gluténmentes tésztát főzünk ki.


Készítette: Cseszákné Molnár Julianna

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

baconos-sajtos csónak

  30 dkg naturbit alfamix 2ek tejföl 1ek olaj 1tk só 1tk cukor 1cs instant élesztő 150 ml víz(+50 ml szükség esetén A lisztet keverőtálba te...