Ezzel az étellel először egy munkahelyi főzőverseny alkalmával találkoztam. Akkor bográcsban főtt és annyira jó illata volt ,hogy elkértem a receptjét és elkészítettem:
500 g csíkozott karaj
100 g füstölt szalonna
1 tk őrölt bors
1 tk só
1 pohár laktózmentes tejföl
1 ek rizsliszt
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 cs gluténmentes szarvacska tészta
A szalonnát felkockázzuk és kisütjük a felvágott hagymát rátesszük és megdinszteljük ezután a húst ráhelyezzük majd pár perc alatt átforgatjuk a hagymával és szalonnás zsírral fűszerezzük felöntjük vízzel és készre főzzük.
Az utolsó 5 percben hozzáadjuk a tejföl+rizsliszt keverékét és sűrűre főzzük.
Mellé gluténmentes tésztát főzünk ki.
Készítette: Cseszákné Molnár Julianna
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése