2019. március 17., vasárnap

Paradicsomos káposzta húsgombóccal


Ohh jaj de szeretem a paradicsomos káposztát de sajnos ritkán ehetek mert savat csinál nálam és fel is fúj.



A káposztát összevágtam,megsóztam és 15 percig pihentettem. Ezután kinyomkodtam a levétől és a káposztát felöntöttem vízzel ami éppen ellepte a káposzta felszínét. Fűszereztem ételízesítővel és cukorral majd elkezdtem főzni .Mikor a káposzta félig megfőtt ráöntöttem 500 ml paradicsompürét és sűrűre főztem.

A fasírtot az alábbi módon készítettem:
500 g sertés darált hús
fokhagyma
vöröshagyma
fűszerek
burgonyapehely vagy gluténmentes zsemlemorzsa
2-3 m méretű tojás

Sütőzacskóban vagy két szilikonos sütőpapír között sütjük 190 fokon 40 percig.


Készítette: Cseszákné Molnár Julianna

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

baconos-sajtos csónak

  30 dkg naturbit alfamix 2ek tejföl 1ek olaj 1tk só 1tk cukor 1cs instant élesztő 150 ml víz(+50 ml szükség esetén A lisztet keverőtálba te...