2019. március 16., szombat

Diós kosárka gluténmentesen és laktózmentesen

Tészta:
50 dkg naturbit alfamix
6 g sütőpor
150 g laktózmentes tejföl
4 ek cukor
1 csipet só
25 dkg lm margarin
1 m méretű tojás
pár csepp vanília aroma

Dióhab: 

4 db tojásfehérje
65 g cukrozott darált dió
1 ek cukor 
fél citrom reszelt héja + leve

A tojásfehérjéket kemény habbá verjük egy evőkanál cukorral ,majd a cukrozott dióval, a reszelt citromhéjjal és annak levével óvatos mozdulatokkal ügyelve,hogy a felvert habot ne törjük össze, egyneművé keverjük. 

További hozzávalók:
Baracklekvár


A száraz hozzávalókat egy tálba tesszük gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk benne a margarint. Ezután hozzáadjuk a tejfölt és addig gyúrjuk kézzel míg szép sima tésztát nem kapunk ami szépen elfog válni a keverőtál falától. 
Kb 30 percre tegyük hűtőbe a tésztát, ezután kinyújtjuk kb 3-4-5 mm vastagra tetszőleges formákkal kiszúrjuk kis kosárformákba helyezzük megtöltjük félig baracklekvárral majd ráhalmozzuk a dióhabot és kb 15 perc alatt előmelegített 170 fokos alsó felső sütéses sütőben kisütjük.

Mielőtt kiszedjük a formából várjunk pár percet.





Sütési alapanyagaimat a Hunorganic Kft. webáruházából rendelem

Készítette: Cseszákné Molnár Julianna

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

baconos-sajtos csónak

  30 dkg naturbit alfamix 2ek tejföl 1ek olaj 1tk só 1tk cukor 1cs instant élesztő 150 ml víz(+50 ml szükség esetén A lisztet keverőtálba te...