Tészta:
50 dkg naturbit alfamix
6 g sütőpor
150 g laktózmentes tejföl
4 ek cukor
1 csipet só
25 dkg lm margarin
1 m méretű tojás
pár csepp vanília aroma
Dióhab:
4 db tojásfehérje
65 g cukrozott darált dió
1 ek cukor
fél citrom reszelt héja + leve
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük egy evőkanál cukorral ,majd a cukrozott dióval, a reszelt citromhéjjal és annak levével óvatos mozdulatokkal ügyelve,hogy a felvert habot ne törjük össze, egyneművé keverjük.
4 db tojásfehérje
65 g cukrozott darált dió
1 ek cukor
fél citrom reszelt héja + leve
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük egy evőkanál cukorral ,majd a cukrozott dióval, a reszelt citromhéjjal és annak levével óvatos mozdulatokkal ügyelve,hogy a felvert habot ne törjük össze, egyneművé keverjük.
További hozzávalók:
Baracklekvár
A száraz hozzávalókat egy tálba tesszük gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk benne a margarint. Ezután hozzáadjuk a tejfölt és addig gyúrjuk kézzel míg szép sima tésztát nem kapunk ami szépen elfog válni a keverőtál falától.
Kb 30 percre tegyük hűtőbe a tésztát, ezután kinyújtjuk kb 3-4-5 mm vastagra tetszőleges formákkal kiszúrjuk kis kosárformákba helyezzük megtöltjük félig baracklekvárral majd ráhalmozzuk a dióhabot és kb 15 perc alatt előmelegített 170 fokos alsó felső sütéses sütőben kisütjük.
Mielőtt kiszedjük a formából várjunk pár percet.
Sütési alapanyagaimat a Hunorganic Kft. webáruházából rendelem
Készítette: Cseszákné Molnár Julianna
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése