Tészta:
8 m méretű tojás
24 dkg alfamix
8 dkg mák
20 dkg cukor
4 ek olaj
csipet só
fél citrom héja
8 db tojást kettéválasztunk, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgájához hozzákeverjük a cukrot és kifehéredésig keverjük. A felvert habhoz adjuk a fehéres masszát, 24 dkg alfamixet, 8 dkg mákot, és 4 ek étolajat,citromhéjat és sót. Óvatosan,hogy a hab ne törjön össze egynemű tésztává keverjük 30*20 cm kibélelt formába tesszük. A sütő hőmérséklete 170 fokos volt,a tésztát tűpróbáig sütjük.
Pudinghoz:
3 dl laktózmentes tej
1 cs vanília pudingpor ( főzős)
3 ek cukor
25 dkg laktózmentes margarin
A pudingot a szokásos módon megfőzzük,jól kihűtjük és habosra kevert margarinnal elkeverjük csomómentesre.
Meggyzselé:
1 üveg meggy
1 cs vanília puding
fahéj
2-3 ek cukor
A meggyet saját levében feltesszük főni a vaníliapudinggal,fahéjjal és cukorral. Sűrűsödésig főzzük majd félretesszük pihenni.Ezt követően botmixerrel összeturmixoljuk .
A tésztát 3 részre vágjuk, alsó rétegre kenjük a vaníliás krém egyik felét a második rétegre kerül a meggyzselé a harmadik rétegre pedig a a vaníliás krém másik fele fog kerülni.
Sodó:
25 g sodópor
160 g tej,laktózmentes tej vagy növényi ital
Tálalhatjuk simán szeletelve de feldobhatjuk egy finom vanília sodóval is ami tökéletesen passzol ehhez a mákos vaníliás ízvilághoz a meggy pedig kiemeli az ízét. Ehhez a sodóhoz most az Orgran 1 perc alatt elkészülő sodóját használtam ami tejjel, laktózmentes tejjel vagy akár növényi itallal is kitűnően működik.Az 1 perc valóban 1 perc hiszen csak ki kell keverni és már fogyasztható is :)
Sütési alapanyagaimat a Hunorganic Kft. webáruházából rendelem
A süteményhez használt sodót a Natago Sweet Kft. támogatta
Készítette: Cseszákné Molnár Julianna
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése