2019. március 19., kedd

Kakaós-margarinos torta gluténmentesen és tejmentesen


Imádok tortákat készíteni,a most bemutatott egy glutén és tejmentes torta

Recept:

Tészta:
5 db m méretű tojás
4 ek Barbara sütési lisztkeverék vagy Naturbit alfamix
1 ek kakaópor
5 ek cukor
csipet só

A tojásokat kettéválasztjuk a fehérjét a sóval kemény habbá verjük míg a sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük. A habhoz keverjük a masszát, lisztkeveréket és a kakaóport. 20-es tortaformába töltjük és 160 fokos előmelegített sütőben 35 perc alatt tűpróbáig sütjük.

Krém:

200 g margarin
200 g cukor
2-3 ek kakaópor

A margarint a cukorral kihabosítjuk majd belekeverjük a kakaóport.

A tésztát hűlés után 3 részre vágjuk megtöltjük a krémmel és a külsejét is bevonjuk. 
A tortaostyát ráhelyezzük és a széleit krémmel lefogatjuk,hogy ne kunkorodjon fel. Pár órát hűtőben pihentetjük és fogyaszthatjuk.



Sütési és főzési alapanyagaimat a Hunorganic Kft. webáruházából rendelem



Készítette: Cseszákné Molnár Julianna

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

baconos-sajtos csónak

  30 dkg naturbit alfamix 2ek tejföl 1ek olaj 1tk só 1tk cukor 1cs instant élesztő 150 ml víz(+50 ml szükség esetén A lisztet keverőtálba te...