Imádok tortákat készíteni,a most bemutatott egy glutén és tejmentes torta
Recept:
Tészta:
5 db m méretű tojás
4 ek Barbara sütési lisztkeverék vagy Naturbit alfamix
1 ek kakaópor
5 ek cukor
csipet só
A tojásokat kettéválasztjuk a fehérjét a sóval kemény habbá verjük míg a sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük. A habhoz keverjük a masszát, lisztkeveréket és a kakaóport. 20-es tortaformába töltjük és 160 fokos előmelegített sütőben 35 perc alatt tűpróbáig sütjük.
Krém:
200 g margarin
200 g cukor
2-3 ek kakaópor
A margarint a cukorral kihabosítjuk majd belekeverjük a kakaóport.
A tésztát hűlés után 3 részre vágjuk megtöltjük a krémmel és a külsejét is bevonjuk.
A tortaostyát ráhelyezzük és a széleit krémmel lefogatjuk,hogy ne kunkorodjon fel. Pár órát hűtőben pihentetjük és fogyaszthatjuk.
Sütési és főzési alapanyagaimat a Hunorganic Kft. webáruházából rendelem
Készítette: Cseszákné Molnár Julianna
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése