2019. június 15., szombat

Krémes RIZSLISZTBŐL gluténmentesen ,tejmentesen,tojásmentesen

20dkg Rizsliszt
5 dkg Orgran gluténpótló por
25 dkg laktózmentes margarin
1tk 20%-os ecet
1tk só
1dl hideg víz

5dkg rizslisztet 20 dkg laktózmentes margarinnal eldolgozunk majd félretesszük a hűtőbe pihenni. Az 5 dkg margarint elkeverjük 15 dkg rizsliszttel+ 5dkg Orgran gluténpotló porral majd a hideg vízbe tesszük az ecetet és a sót és a margarinos liszthez keverve sima tésztát gyúrunk belőle.
A tésztát kinyújtsuk és a margarinos tömböt rárakjuk.Ráhajtjuk a négy oldalát ,keveset nyújtunk rajta felhajtjuk megfordítjuk 90 fokban megint kinyújtjuk felhajtsuk. Ezután jó párszor összehajtjuk és kicsiket nyújtunk rajta. Kb 1 órára hűtőbe tesszük, kinyújtsuk  majd  8*8-as (össze fog menni kicsit) kocka alakú szaggatóval szaggatjuk ki  és 220 fokos előmelegített sütőben megsütjük.

Krém:

Az orgran 1 perces vanília sodót használtam tölteléknek ami a következőképpen alakul 1 db/krémest tekintve:

120  ml növényi ital

Keverjük addig amíg szép sűrű lesz a keverékünk.Azért kell kevesebb folyadékot hozzáadni,hogy pudingosabb legyen az állaga. 
További hozzávalók:
50 ml növényi habalap

Kemény habbá verjük 1 ek belekeverjük a sodóba megtöltjük a lapokat majd habréteget kenünk rá végül ráhelyezünk még egy tésztaréteget amit megszórunk porcukorral.











A recept termékmegjelenítést tartalmaz , ezt a receptet a Natago Sweet Kft. támogatta
(szponzorált tartalom)

Készítette: Cseszákné Molnár Julianna

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

baconos-sajtos csónak

  30 dkg naturbit alfamix 2ek tejföl 1ek olaj 1tk só 1tk cukor 1cs instant élesztő 150 ml víz(+50 ml szükség esetén A lisztet keverőtálba te...