Tészta:
10 db m méretű tojás
9 ek naturbit alfamix
1,5 ek Naturbit holland kakaópor
8 ek kristálycukor
csipet só
A tojásokat kettéosztjuk és a fehérjéhez adunk 1 ek cukrot a többit pedig a sárgájához mérjük a kakaóporral együtt. A fehérjét kemény habbá míg a sárgáját a cukorral világos sűrű masszává keverjük.
Ezután a fehérjéhez keverjük óvatosan a sárga masszát, majd a lisztkeveréket a sóval és 26-os kapcsos tortaformába öntjük.
Előmelegített sütőben 160 fokon kb 35 perc alatt tűpróbáig sütjük majd formában kihűtjük.
Krém:
1 l tejszín
500 g mascarpone
4 ek Carte dor desszert öntet
3 ek holland kakaópor
5 ek porcukor ( ízlés szerint)
kevés rumaorma
1 csomag expressz zselatin
A tejszínt verjük fel lazán, majd adjuk hozzá a mascarponet és a többi hozzávalót majd keverjük egynemű masszává. A kihűlt piskótát vágjuk rétegekre és töltsük be a krémmel majd tegyük hűtőbe pihenni pár órára. Mikor kész hajszárító vagy nedves meleg ruha segítségével távolítsuk el róla a formát és az oldalán kikandikáló krémmel húzzuk körbe és helyezzük vissza hűtőbe.
Csokimáz:
2 ek étolaj
150 g étcsoki
1,5 perc alatt mikróban olvasszuk fel( mikró teljesítményétől függ az olvasztási idő) .A bubifóliát vágjuk méretre kenjük rá a csokit.Pár percre tegyük hideg felületre hogy kicsit dermedjen a csoki. Ezután helyezzük az oldalára a tortának hagyjuk a hűtőben állni néhány órát majd a kilógó fólia segítségével (amit ráhagyunk,hogy megtudjuk fogni) lehúzzuk a fóliát. Tetejét a maradék krémmel kidíszítjük. Megszórjuk holland kakaóporral ráhelyezzük a virágokat. Fondantból készítsünk leveleket és helyezzük rá a virágokat. Szórjuk meg cukorkával és kész. A számok és betűk is fondantból készültek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése