2019. július 2., kedd

Csokitorta gluténmentesen




Tészta:

10 db m méretű tojás
9 ek naturbit alfamix
1,5 ek Naturbit holland kakaópor
8 ek kristálycukor
csipet só

A tojásokat kettéosztjuk és a fehérjéhez adunk 1 ek cukrot a többit pedig a sárgájához mérjük a kakaóporral együtt. A fehérjét kemény habbá míg a sárgáját a cukorral világos sűrű masszává keverjük.
Ezután a fehérjéhez keverjük óvatosan a sárga masszát, majd a lisztkeveréket a sóval és 26-os kapcsos tortaformába öntjük.
Előmelegített sütőben 160 fokon kb 35 perc alatt tűpróbáig sütjük majd formában kihűtjük.

Krém: 
1 l tejszín 
500 g mascarpone
4 ek Carte dor desszert öntet 
3 ek holland kakaópor
5 ek porcukor ( ízlés szerint)
kevés rumaorma
1 csomag expressz zselatin

A tejszínt verjük fel lazán, majd adjuk hozzá a mascarponet és a többi hozzávalót majd keverjük egynemű masszává. A kihűlt piskótát vágjuk rétegekre és töltsük be a krémmel majd tegyük hűtőbe pihenni pár órára. Mikor kész hajszárító vagy nedves meleg ruha segítségével távolítsuk el róla a formát és az oldalán kikandikáló krémmel húzzuk körbe és helyezzük vissza hűtőbe.

Csokimáz:
2 ek étolaj
150 g étcsoki

1,5 perc alatt mikróban olvasszuk fel( mikró teljesítményétől függ az olvasztási idő) .A bubifóliát vágjuk méretre kenjük rá a csokit.Pár percre tegyük hideg felületre hogy kicsit dermedjen a csoki. Ezután helyezzük az oldalára a tortának hagyjuk a hűtőben állni néhány órát majd a kilógó fólia segítségével (amit ráhagyunk,hogy megtudjuk fogni) lehúzzuk a fóliát. Tetejét a maradék krémmel kidíszítjük. Megszórjuk holland kakaóporral ráhelyezzük a virágokat. Fondantból készítsünk leveleket és helyezzük rá a virágokat. Szórjuk meg cukorkával és kész. A számok és betűk is fondantból készültek.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

baconos-sajtos csónak

  30 dkg naturbit alfamix 2ek tejföl 1ek olaj 1tk só 1tk cukor 1cs instant élesztő 150 ml víz(+50 ml szükség esetén A lisztet keverőtálba te...