Hozzávalók 4 főre:
1 kg sertés oldalas
1 dl kukoricaolaj vagy étolaj
1 kk só
1 ek piros por paprika
1 kk petrezselyemlevél szárított
1 kk fekete őrölt bors
1 kk köménymag (elhagyható)
4-5 gerezd fokhagyma
2 nagy fej vöröshagyma karikázva
Rizibizi:
250 g Basmati rizs
1 nagy marék zöldborsó
1 tk só
A húst beforgatjuk a kimért és kikevert pácba.
Legalább 2 órán keresztül pihentetjük a pácban.Megszórjuk a felkarikázott hagymával.
Kiolajozott tepsibe tesszük a húsokat lefedjük egy másik tepsivel és 200 fokon 90 percig sütjük.
Ezt követően levesszük róla a fedőtepsit és további 30 percig sütjük.
Rizibizivel tálaljuk.
Készítette: Cseszákné Molnár Julianna
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése