2019. november 2., szombat

Citromtorta glutén,laktóz és cukormentes

Tészta:

4 db m méretű tojás
4 ek Naturbit alfamix

4 ek négyszeres erősségű
1 csipet só

A tojásokat kettéosztjuk és a fehérjéhez adunk 1 ek cukorhelyettesítő a többit pedig a sárgájához mérjük. A fehérjét kemény habbá míg a sárgáját a cukorral világos sűrű masszává keverjük.
Ezután a fehérjéhez keverjük óvatosan a sárga masszát, majd a lisztkeveréket a sóval és 8 cm magas 18-as kapcsos tortaformába öntjük.
Előmelegített sütőben 160 fokon 35 perc alatt tűpróbáig sütjük és a formában kihűtjük.

Krém:

2 egész citrom héja és leve
3 ek négyszeres erősségű édesítő
 350 g laktózmentes joghurt
200 ml cukormentes tejszín
1 cs expressz zselatin

A tejszínt felverjük és a többi hozzávalóval elkeverjük.A tésztát 3 részre vágjuk és megtöltjük a krémmel.

Külsejét világos sárgára színezett tejszínnel bevonjuk és citromkarikákkal valamint citromfű levéllel vagy mentalevéllel díszítjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

baconos-sajtos csónak

  30 dkg naturbit alfamix 2ek tejföl 1ek olaj 1tk só 1tk cukor 1cs instant élesztő 150 ml víz(+50 ml szükség esetén A lisztet keverőtálba te...