Tészta:
4 db m méretű tojás
4 ek Naturbit alfamix
4 ek négyszeres erősségű
1 csipet só
A tojásokat kettéosztjuk és a fehérjéhez adunk 1 ek cukorhelyettesítő a többit pedig a sárgájához mérjük. A fehérjét kemény habbá míg a sárgáját a cukorral világos sűrű masszává keverjük.
Ezután a fehérjéhez keverjük óvatosan a sárga masszát, majd a lisztkeveréket a sóval és 8 cm magas 18-as kapcsos tortaformába öntjük.
Előmelegített sütőben 160 fokon 35 perc alatt tűpróbáig sütjük és a formában kihűtjük.
Krém:
2 egész citrom héja és leve
3 ek négyszeres erősségű édesítő
350 g laktózmentes joghurt
200 ml cukormentes tejszín
1 cs expressz zselatin
A tejszínt felverjük és a többi hozzávalóval elkeverjük.A tésztát 3 részre vágjuk és megtöltjük a krémmel.
Külsejét világos sárgára színezett tejszínnel bevonjuk és citromkarikákkal valamint citromfű levéllel vagy mentalevéllel díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése