8 db m méretű tojás
3 ek mandulaliszt1 ek tápióka keményítő
4 ek barna rizsliszt
1,5 ek Naturbit holland kakaópor +2 ek víz
9 ek eritrit
csipet só
A tojásokat kettéosztjuk és a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgákat eritrittel és a sóval habosra keverjük.
Ezután a fehérjéhez keverjük óvatosan a sárga masszát, majd a liszteket és összekeverjük.Ketté osztjuk a masszát és a feléhez hozzákeverjük a kakaóport és vizet majd 26-os kapcsos tortaformába mérjük a következőképpen: a tepsi közepére helyezünk 2 ek fehér tésztát aminek a közepére helyezünk 2 ek barna masszát és így tovább míg el nem fogynak a masszáink.
Előmelegített sütőben 160 fokon kb 30 perc alatt tűpróbáig sütjük majd a formában kihűtjük porrá őrölt eritrittel ,diabetikus lekvárral vagy tejjel fogyasztjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése