2020. december 23., szerda

Fanta szelet gluténmentesen és laktózmentesen


Lisztérzékenység mellett sokszor kart karöltve jár a laktózérzékenység is. Szerencsére egyre szélesebb a paletta így laktózmentes verzióban is egyre több terméket találunk meg a boltok polcain.A mostani receptemben a MagicMilk termékeit szeretném figyelmetekbe ajánlani egy szuper könnyű és nagyon finom sütemény formájában. Már maga a színe is pazar hát még az íze.Csoki,túró és narancs ismét egy tökéletes ünnepi édesség, amivel tuti sikert aratsz karácsonykor is.
Hozzávalók:
6 db m méretű tojás
1 tk holland kakaópor
5 ek cukor
5 ek gluténmentes lisztkeverék
csipet só
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük a sárgájához mérjük a cukrot és fehéredésig keverjük.
A sárgás masszát a felvert habhoz öntjük,óvatosan összekeverjük,hozzáadjuk a lisztkeveréket és a kakaóport majd elkeverjük ügyelve,hogy a habot ne törjük. Előmelegített sütőben 20*30 cm tepsiben 160 fokon tűpróbáig sütjük nálam kb 25 perc volt .
Krém:
3 ek cukor
1 citrom reszelt héja+leve
Tetejére:
1 cs vaníliapudingpor
5 dl narancs üditő
A hozzávalókat tálba mérjük és összekeverjük majd a tészta tetejére simítjuk.
Egy csomag vanília ízű pudingot 5 dl narancs ízesítésű üdítőben összefőzünk. Pár percet hagyjuk hűlni majd a túró tetején eloszlatjuk.Pár órán keresztül hűtőben pihentetjük végül tetszőleges nagyságú szeletekre vágva tálaljuk. A recept elkészítéséhez a
laktozmentes.hu
MagicMilk termékeit használtam.
(szponzorált tartalom)





A receptet készítette : Lia Food and Cake-Gluténmentes Blog

2020. március 21., szombat

Linzer mandulalisztből és barna rizslisztből

25 dkg mandula liszt
20 dkg barna rizsliszt
50 g Tápióka keményítő
5 g útifű
2 db m méretű tojás
1 csipet só
15 dkg porrá őrölt eritrit
2 ek tejföl
1 cs sütőpor
A hozzávalókat tálba mérjük és összegyúrjuk. Mivel nem lesz egy stabil tészta így félre tesszük a hűtőbe egy órát pihenni.
Barna rizslisztes felületen kinyújtjuk és tetszőleges formával kiszaggatjuk ezután 180 fokos sütőben 10-12 perc alatt megsütjük.Vigyázzunk mert könnyen túl sül.Mikor kivesszük a sütőből kicsit várjunk vele mielőtt kiszedjük a tepsiből mert forrón könnyen törik. Cukormentes lekvárral megtöltjük őket és porrá őrölt eritrittel megszórva tálaljuk .


2020. február 19., szerda

Kakaós csiga Mimen fehér kenyér és kalács lisztkeverékből


500 g MiMen fehér kenyér és kalács lisztkeverék
100 g margarin
25 g Budafoki élesztő
70 g eritrit
3 dl tej
csipet só

Robotgép segítségével összegyúrjuk a hozzávalókat majd kelesztés nélkül kinyújtjuk.

Töltelék:
3 ek eritrit
1 ek kakaópor
4-5 ek étolaj
Megkenjük a kakaókrémmel és feltekerjük.Fehér cérna segítségével másfél cm vastag darabokra vágjuk és kicsit lenyomkodjuk.Ebből a mennyiségből 8-9 db jön ki. Olaj spray-el leszórjuk és 50 fokos sütőbe helyezzük 35 percre kelni.
Ezután 180 fokos légkeveréses sütőben 25 perc alatt készre sütjük.
Porrá őrölt eritrittel megszórva tálaljuk.


2020. február 5., szerda

Túrós-sajtos falat Szafi free expressz lisztkeverékből

Recept :

250 g reszelt trappista sajt
250 g túró
1 tk só
100 g vaj
150 g Szafi free expressz lisztkeverék
1 tojássárgája a kenéshez 
magvak,mák,dekor só a szóráshoz

A hozzávalókat tálba mérjük és összegyúrjuk. 
Kb 1,5 cm vastagságúra kilapogatjuk a tésztát majd lisztezett műanyag spatula segítségével apró darabokra vágjuk . 
A tojássárgával lekenjük, és megszórjuk mákkal, köménnyel,dekor sóval,szezámmaggal,snidlinggel stb.
180 fokos sütőben 25 perc alatt aranybarnára sütjük. 





2020. január 28., kedd

Fánk barna rizslisztből gluténmentes, IR barát



Recept:
160 g gluténmentes barna RIZSLISZT
5 g gluténmentes almarost
25 g gluténmentes tápióka keményítő
15 g gluténmentes útifű rost őrlemény
1 csipet himalája só
3 ek eritrit
2 ek étolaj
1 db m méretű tojás (ez kiváltható 50 g reszelt almával)
200 ml tej (vagy mandulaital)
15 g friss élesztő

A száraz összetevőket elkeverjük majd a tejet, tojást, élesztőt, olajat másfél perc alatt megmikrózunk. Hozzáadjuk a száraz alapanyagokhoz összekeverjük. Egy viszonylag hígabb állagú tésztát fogunk kapni de ez nem baj,hiszen a 30 perces konyhapulton való pihentetés során össze fog sűrűsödni. Barna rizslisztes felületen átgyúrjuk kinyújtjuk kb 1 cm vastagra kiszúrkáljuk majd további 30 percig a következőképpen pihentetjük:
A verzió villanysütőben: sütőpapírral bélelt sütőlemezre helyezzük őket letakarjuk sütőfóliával és 50 fokon 30 percig pihentetjük.
vagy
B verzió konyhapulton: a gyúrófelületen nedves konyharuhával letakarjuk és 45 percig pihentetjük.

Forró olajban 1-1 perc alatt kisütjük, IR diétába beilleszthető lekvárral és porrá őrölt eritrittel tálaljuk.


Piskóta tekercs mandula lisztből IR barát, cukormentes ,gluténmentes

Recept : 
8 db m méretű tojás
5 ek gluténmentes barna rizsliszt
3 ek gluténmentes mandulaliszt
1 csipet só
8 ek eritrit

A tojásokat kettéválasztjuk a fehérjét kemény habbá verjük,a sárgáját eritrittel és a csipet sóval sűrű masszává keverjük. A tojáshabot és a sárga masszát összeöntjük és hozzáadjuk a barna rizslisztet valamint a mandulalisztet óvatosan összekeverjük sütőpapírral bélelt sütőlemezre simítjuk( a sütőlemez 37*32cm ) 170 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütjük.Még meleg állapotában nedves ruhába csavarjuk mikor kihűlt a következő krémmel kenjük le:
Túrókrém:
250 g túró
3 ek eritrit
fél citrom reszelt héja + leve
1 ek tejföl
A hozzávalókat összekeverjük és a piskótára simítjuk. Feltekerjük hűtőbe helyezzük majd néhány óra múlva szeleteljük .


Zsemle barna rizslisztből Gluténmentes, tejmentes,tojásmentes, cukormentes, IR barát

Recept: 
200 g gluténmentes barna rizsliszt
50 g gluténmentes hajdina liszt
5 g gluténmentes bambuszrost
15 g gluténmentes útifű őrlemény
30 g gluténmentes tápióka keményítő
15 g friss Budafoki élesztő
1 mk só
3 dl langyos víz
2 ek étolaj

A száraz hozzávalókat összekeverjük majd hozzáadjuk az olajat, a langyos vizet és az élesztőt.Jól összedolgozzuk a tésztát. Ne legyen túl száraz a tészta mert a pihentetés során fog még elvenni a nedvességéből.
Olajos vagy vizes kézzel 4 gombócra osztjuk a tetejét keresztbe bemetsszük. Sütőpapírral bélelt lemezre helyezzük sütőfóliával letakarjuk és 60 percre betesszük a sütőbe kelni 50 fokra vagy a a konyhapulton hagyjuk nedves konyharuhával letakarva de ekkor a kelesztése 90 perc.
190 fokos légkeveréses sütőben sütjük 20 percig majd további 20 percig légkeverés nélkül.
Tömörebb és "nedvesebb" az állaga mint egy keményítős lisztkeverékből készült zsemlének viszont frissen tartó fóliába csomagolva 2-3 napig mikrózás nélkül ehető .


baconos-sajtos csónak

  30 dkg naturbit alfamix 2ek tejföl 1ek olaj 1tk só 1tk cukor 1cs instant élesztő 150 ml víz(+50 ml szükség esetén A lisztet keverőtálba te...